Wijnmakers midden in Portland

Enso WineryEnso Winery

Geniet van een wijnproeverij zonder de stad te hoeven verlaten.

Wij raden je zeker aan om een uitstapje te maken naar de Willamette Vallei, slechts 30 minuten buiten Portland, maar ook binnen de stadsgrenzen kun je de nieuwe wijnen in proefkamers en wijnhuizen proberen. De oudste wijnmaker van Portland Hip Chicks Do Wine opende in 2001 haar deuren. Recentelijk hebben vele wijnmakers dit voorbeeld gevolgd, waardoor er in Portland nu meer dan een dozijn aan wijnhuizen zijn.

Veel van deze stedelijke wijnproducenten hebben zich samengevoegd onder de naam PDX Urban Wineries, waaronder Bow & Arrow Wines, Clay Pigeon Winery, Division Winemaking Company, Enso Winery, Fullerton Wines, Helioterra Wines, Hip Chicks Do Wine, Jan-Marc Wine Cellars, Seven Bridges Winery, Viola Wine Cellars en Vincent Wine Company. PDX Urban Wineries houdt jaarlijks een PDX Urban Wine Experience evenals de PDX Urban Wine Weekends elk kwartaal.

Het Southeast Wine Collective kun je vinden direct in Division Street, het mekka voor ‘foodies’. In Southeast Wine Collective zijn negen wijnmakers gehuisvest. Probeer de Pinot Noirs van de wijnmakers Ore, Willful en Fullerton. of één van de vele andere wijnen. Geniet van de wijn en de lekkere borrelhapjes zoals kazen, fijne vleeswaren en andere snacks die perfect bij de wijn passen. Voor de lekkere trek breng je een bezoek aan Cyril’s, het café en de kaasshop waarin Clay Pigeon Winery in kleinere groepen de wijnen schenkt en daarnaast zijn hartige “enopub” gerechten serveert.

Zoek je een Bob? De Portland Short Bus heeft regelmatige aanbiedingen voor wijntours, waaronder een bezoek aan de wijnhuizen Boedecker Cellars, Clay Pigeon, Enso, Hip Chicks, Jan-Marc Cellars, Seven Bridges, Southeast Wine Collective en Tesoaria, waarbij ze je op een veilige, zorgeloze en gezellige manier overal naartoe brengen.

×