Vier seizoenen in Mt. Hood Territory

Mount HoodMount Hood met Trillium Lake in de voorgrond.

Met zijn magnifieke heldere water, farm-to-table gerechten, historische gasthuizen en winterlandschappen is Mt. Hood en omgeving in alle seizoenen de moeite waard.

Lente

Ieder jaar zwelt de Clackamas rivier wel 15 meter door de regen en gesmolten sneeuw en dat maakt dit een van de beste plaatsen in Oregon om te wildwater-raften. Op slechts 30 minuten ten zuidoosten van Portland, bij de stad Estacada, is dit ook een van de meest toegankelijke omgevingen om de natuur van dichtbij te observeren. Race door de stroomversnellingen met namen zoals Headwall, Powerhouse en Slingshot. Het omliggende bos van Mt. Hood is een National Forest en huist o.a. herten, elanden, beren en zelfs de bedreigde gevlekte uil. In de heldere, ongerepte wateren zijn daarnaast ook grote scholen met Chinook- en cohozalmen te vinden. In de lente is het water hoog en dat betekent op de klasse IV stroomversnellingen dat je een wilde vaart zal hebben. De stromingen in de zomer kalmeren tot klasse III, waardoor je meer tijd hebt om een beetje te blijven hangen in de zonnige, zwempoelen. Opties voor een halve of een hele dag onder begeleiding zijn beschikbaar via Blue Sky Rafting en de Oregon River Experience.

Zomer

De ‘farm-to-table’ ervaring (van de boerderij naar de tafel) in Portland is legendarisch. De beste keuze is om direct naar de bron te gaan op de Molalla Country Farm Loop. Slechts 30 minuten buiten de stad, vlakbij Oregon City, kun je langs deze route over 56 km (35 mijl) meer dan twee dozijn kwekers bezoeken. Geniet van de prijzenwaardige rieslings en uitzichten over het meer bij AlexEli Vineyard & Winery. Stop bij de SuDan Farms voor een heerlijk stukje vrijloop-lamsvlees en handgemaakte wollen dekens en fleece doeken. Pluk wat van de wilde tomaten of raap de net gelegde eieren bij de Boondockers Farm. U-pick boerderijen (zelf plukken!) zoals de Schmid Family Farm bieden een overvloed aan aardbeien, bosbessen en Marionberries (bramen) als heerlijke souvenirs. Voor de ultieme picknick-voorraad ga jenaar Goldin Artisan Goat Cheese, waar de Cascadian Frechette (handgemaakte geitenkaas) de eerste plaats haalde tijdens de prestigieuze Good Food Awards van San Francisco. De kinderen zullen je dankbaar zijn voor een stop bij de Rosse Posse Acres Elk Ranch, waar je op de foto kunt met de plaatselijke elandenkudde en Mount Hood op de achtergrond.

Herfst

Er zijn maar weinig plaatsen in Oregon die zo iconisch zijn als de Timberline Lodge. Als toonbeeld van de Cascadian architectuur, heeft het historische hotel uit het Works Progress Administration-tijdperk (een overheidsinitiatief ten tijde van de Grote Depressie) zijn 75e jubileum gevierd in 2012. De bijna 2 miljoen bezoekers per jaar (vele op een rondreis vanuit Portland dat slechts 95 km (63 mijl) verderop ligt) verbazen zich over de massieve draagbalken van Douglas dennen en basaltrotsen die voor het exterieur zijn gebruikt en allemaal werden verzameld in de nabije omgeving. De binnenkant is tot de nok gevuld met ambachtelijke details, van de smeedijzeren kroonluchters tot aan de handgemaakte gordijnen en dekens. Het rustieke interieur (en de uitzichten op de bergen) zijn een inspirerende omgeving voor een van de meest onvergetelijke maaltijden in deze regio. De executive chef Jason Stoller Smith is het hoofd van de Cascade Dining Room en staat bekend om zijn uitstekende, seizoensgerelateerde Pacific Northwest gerechten, zoals de Columbia River zalm, eendenborst-pastrami en rundvlees van het plaatselijke vrij grazende vee. Vanaf januari tot aan maart kunnen avontuurlijke eters ook een plaats reserveren voor de unieke Winemaker Dinner Series, die bestaan uit een reis met de snowcat naar de rustieke Silcox Hut boven het hoofdgebouw, voor een zesgangen maaltijd gecomplementeerd met wijnen uitdeze regio. .

Winter

Het grootste skigebied in de bergen is het Mt. Hood Meadows Ski Resort, een droom voor de ware liefhebber van poedersneeuw. De 85 pistes op de Meadows ontvangen meer dan 10 meter (430 inches) aan sneeuw elk seizoen en maken het daarmee een vrijwel onbegrensd speelgebied voor skiërs en berijders van allerlei kaliber. De hogesnelheidsliften brengen de gevorderden naar de nauwkeurig onderhouden pistes die over bijna 610 meter (2.000 voet) naar beneden lopen. Experts nemen een directe route naar gebieden zoals Heather Canyon, waar uitgestrekte open hellingen met de zwarte dubbele diamant gradatie te vinden zijn of de moeilijk te vinden, adrenaline-opwekkende S&R Cliffs. Een leger van sneeuwverzorgers onderhouden ook zes terreinparken voor de kleinere hellingen en een gigantische superpipe. Ben jemaar net een beginner? Een aparte ‘fun zone’ biedt twee lopende (sneeuw)banden, waaronder de enige in het Noordwesten met een overkapping (met de bijnaam ‘The Ballroom Carpet’).

×