Twee dagen in de Columbia River Gorge

The Columbia River GorgeDe Columbia Rivierkloof

Geniet van de uitzichten over Hood River en de schilderachtige kloof.

De Columbia Rivierkloof werd uitgesleten door de grote overstromingen van Missoula waardoor een adembenemend landschap is ontstaan vol onvoorstelbare uitzichten en overvloedige watervallen. Met charmante boom- en wijngaarden en de surfer ‘vibe’ die heerst rondom Hood River, lijkt dit gebied eromheen wel een hele andere wereld dan Portland dat slechts op een uur afstand ligt. Begin je tweedaagse ontdekkingstocht met dit reisplan.

DAG 1

De ochtendrit begint vanaf Portland richting het oosten naar Interstate 84 en daarna over de Historic Columbia River Highway, waar je The Vista House at Crown Point tegenkomt, een pittoresk uitzichtpunt dat in 1918 werd geopend en een prachtige panoramische uitzichten op de kloof biedt. Met een museum, cadeauwinkel en koffiehoek kan dit wel eens de meest indrukwekkende snelwegrustplaats zijn die je ooit hebt bezocht.

Verder in oostelijke richting op de snelweg zijn er watervallen en wandelgebieden waar je kunt stoppen. Zorg er vooral voor dat je stopt bij de watervallen van Multnomah Falls, deze bijna 190 meter (620 voet) hoge schoonheid die immens, maar toch toegankelijk is. Je kunt de wandelpaden opgaan of gewoon aan de voet blijven kijken. Jehoeft niet perse de benen te strekken, want het is nog maar 40 minuten verder naar Hood River waar je de rest van de dag zult verblijven.

Bij u aankomst bij Hood River, kun je kiezen: als het winderig is kun je gaan kiteboarden. Neem les en/of huur je uitrusting bij Kite the Gorge. Maar als het windstil , vraag de verhuurder dan om een (staand)paddle-board. Dit is een populaire manier om van het water te genieten en uw buikspieren te trainen. Om je maag aan het werk te zetten, ga je naar Full Sail Brewing, vlak naast de rivier, voor de lunch of een tour door de brouwerij met proeverij. Een heerlijke slok Session Lager in de zon is een verleidelijke manier om de dag door te brengen, maar daar houdt het niet op; de patio bij het historische Columbia Gorge Hotel is ook een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang met een diner, voor je daar de nacht doorbrengt.

DAG 2

Begin de tweede dag met het ontdekken van de omgeving rond het hotel, waaronder een prachtige tuin vol met planten uit Oregon en de spectaculaire Wah Gwin Gwin watervallen die naar de rivier eronder stromen. In het centrum van Hood River is er van alles te zien, dus doe mee met de plaatselijke bevolking en neem een lekker ontbijt met een kop koffie bij de Ground. De straten in dit surfer-achtige stadje zijn perfect om rond te slenteren en er zijn voldoende winkeltjes en galeries om jezelf te vermaken.

Als je daarmee klaar bent, springt je de auto in om de Fruit Loop te ontdekken, een pittoreske tocht van ca. 55 km (35 mijl) langs vele boerenkraampjes, wijngaarden en velden, allemaal met een majestueus uitzicht op Mount Hood. Deze tocht neemt je mee langs allerlei verrassende stops die de moeite waard zijn, maar echt bijzondere ervaringen zijn het voelen van het zacht bont bij de Cascade Alpaca Ranch en het inademen van de zoete lucht die opstijgt van de Hood River Lavender Farm. Langs deze rondweg is volop eten verkrijgbaar , zoals vers fruit van de boer. Vergeet niet om ook een paar flessen wijn mee te nemen als souvenirs. De Pheasant Valley Winery is een gecertificeerde organische wijnmaker en heeft meer dan een dozijn duurzame selectie wijnen die de moeite waard zijn om voor te stoppen. De Cathedral Ridge Winery heeft meer dan 100 prijzen gewonnen voor de wijnen, van de chardonnay tot aan de syrah reserve.

De tocht brengt je uiteindelijk weer terug naar het centrum van Hood River, waar je geniet van een diner bij Celilo, een zeer goede plek om de verschillende smaken van het noordwesten uit te testen voordat je hier nog een nacht doorbrengt of de zonsondergang achterna gaat op weg terug naar Portland.

×