Powell’s City of Books

Powell’s City of BooksPowell's is de grootste nieuwe en gebruikte boekhandel in de wereld.

Deze Portland-bezienswaardigheid is eveneens de grootste boekenwinkel met nieuwe en gebruikte boeken in de hele wereld.

Het pand van Powell’s City of Books strekt zich uit over een compleet stratenblok en is veel meer dan een geweldige boekenwinkel: het is een microkosmos van Portland, vol met handige en veelzijdige aanbiedingen, gepassioneerde medewerkers en -natuurlijk – zijn eigen koffieshop. En net als Portland, zijn ze 365 dagen per jaar open!

HOE HET ALLEMAAL BEGON

In 1971 werd een voormalig autobedrijf op een verlaten hoek uitgekozen en dat is nu tot een van de grootste bezienswaardigheden van Portland uitgegroeid, Powell’s heeft de meest uitgebreide collectie nieuwe en gebruikte boeken en de locatie is nu het middelpunt van de stad, de verbinding tussen het Pearl District, het stadscentrum en het West End.

Al vroeg maakte de oprichter Walter Powell de revolutionaire keuze om zowel nieuwe, gebruikte, hardcover boeken en paperbacks naast elkaar te verkopen. Deze gelijkwaardige benadering betekent dat favoriete auteurs makkelijk te vinden zijn en vaak is een geweldige deal te maken als een met liefde gebruikte editie wordt aangeboden naast een ongelezen nieuwe uitvoering. In deze winkel vind je niet alleen rijen en rijen vol met boeken, maar ook prachtige cadeauartikelen en souvenirs.

ZOVER ALS HET OOG REIKT

Het kan zomaar gebeuren dat je de weg kwijtraakt in deze boekenstad met zijn ruim 6.300 vierkante meter (68.000 vierkante voet), negen kamers, drie verdiepingen en 3.500 secties. Eigenlijk is het niet zo heel erg om verloren te raken in deze uitgestrekte winkel (of in een van de 1.5 miljoen boeken). Maar als je liever navigeert in plaats van spoorzoeker bent, biedt Powell een gedetailleerde plattegrond voor zijn kleurgecodeerde kamers, evenals een gratis app waarmee je stapsgewijze aanwijzingen kunt krijgen voor specifieke boeken.

OOK GOED OM TE WETEN

  • De hoofdingang bevindt zich op de hoek van 10th en Burnside. Neem een plattegrond mee van de infobalie in het midden van de Groene Kamer. Meteen koffie nodig? Ga linksaf en loop door de Blauwe en Gouden Kamers om het café te bereiken.
  • De toiletten bevinden zich op de eerste verdieping van de Roze Kamer.
  • In iedere kamer zijn er informatiebalies met personeel en computers voor uw eigen zoekopdrachten.
  • De kassa’s zijn te vinden bij de twee ingangen, in de Groene en Oranje kamers.
  • Als je gebruikte boeken wilt verkopen, ga je naar de ingang op 11th en Couch; hier kun je doorgaan naar de Oranje Kamer waar je dagelijks tussen 9.00u en 20.30u de boeken kunt aanbieden.

WAT GEBEURT ER BIJ POWELL’S

Regelmatig wordt er bij Powell’s voorgelezen door auteurs of zijn er andere evenementen in de Basil Hallward Gallery in de Parel Kamer. Elke zaterdag om 11.00u worden kinderverhalen voorgelezen in de Roze Kamer, waarbij elke week een ander boek wordt gekozen.

De echte boekenliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Rare Book Room (de zeldzame boekenkamer), waarin een paar duizend waardevolle boeken gehuisvest zijn, deze is open op zaterdag en zondag van 11.00u tot 19.00u of op afspraak.

BUITEN DE ‘STAD’

Aan de overkant van de hoofdwinkel vind je Powell’s Books gebouw nummer 2, waarin technische boeken over wiskunde, natuurkunde, computer en veel meer te vinden zijn. Er zijn twee Powell’s dependances slechts een stratenblok verder dan Southeast Hawthorne Boulevard: de algemene boekwinkel en één waar jaargangen (en uitstekende cadeaus) te krijgen zijn over tuinieren en koken. Er is tevens een locatie in de Portland Internationale Luchthaven, in het Oregon Market gebied voordat je aan boord gaat. Een locatie buiten de stad bevindt zich in Beaverton, ten zuidwesten van Portland.


VERVOER

TriMet bus: 17, 77
Portland Streetcar (tram): North-South, Central Loop lijnen

TRIMET TRIP PLANNER »

×