Outdoorkleding en -uitrusting

Outdoor gear in the gorgeOutdoor kleding komt goed van pas in de Columbia River Gorge.

Van schoenen tot aan snowboards, winddichte jassen tot aan waterafstotende kleding, de winkels in Portland zijn van alle markten thuis.

Photo courtesy of Columbia Sportwear

Het outdoorleven is niet alleen een ‘way of live’ voor de inwoners van Portland, maar het is ook big business voor de merken uit de regio. Columbia Sportwear heeft zich bijvoorbeeld al sinds de oprichting in 1938 beziggehouden met het beschermen van avonturiers aan de hand van zijn visvesten en -hoofddeksels. Tegenwoordig is het aanbod uitgebreid met insect werende kleding, winddichte , waterafstotende en warme kleding, verkrijgbaar bij de Columbia Sportswear Flagship Store. Ze blijven trouw aan hun traditie om de outdoorsport populairder en voor iedereen bereikbaar te maken.

Hetzelfde geldt voor hardlopen, atletiek of prestatielopen want Nike, gevestigd in het nabije Beaverton voorziet atleten al jaren van sneakers, sportkleding en de ‘just do it’ benadering sinds 1964. Er zijn vele plaatselijke winkels waar dit merk verkrijgbaar is, maar uiteraard is er in Portland ook een flagshipstore te vinden, Nike Portland, welke tevens een museum is. Veel outdoor-enthousiastelingen zijn bekend met de U.S. Outdoor Store als de toonaangevende online-retailer voor ski-, snowboard-, surf- en skate producten, maar de locatie in het centrum van Portland houdt de inwoners van deze sportieve regio al meer dan 50 jaar veilig en gestyled. Poler, een relatieve nieuweling, opgericht in 2011, hier verkopen ze praktische en leuke/grappige producten aan surfers, snowboarders, wandelaars en kampeerders.

Als een alternatieve outdoorwinkel die zowel nieuwe als gebruikte producten verkoopt, heeft Next Adventure een bijdrage geleverd aan de passie die veel waterliefhebbers, klimmers, snowboarders en zelfs discgolfers hebben ontwikkeld; hun enthousiaste personeel test zelf de producten uit in de kajak- en outdoor school van het bedrijf zelf. In het Pearl District is het filiaal van REI erg populair om snel het een en ander in te slaan, vooral als dit bedrijf, dat gebaseerd is in de Pacific Northwest, een van de legendarische uitverkopen houdt.Voor een tijdloze stijl kun je in de flagshipstore van Filson, in het Pearl District, alles vinden om jarenlang warm en droog te blijven. Deze robuuste kwaliteitskleding, is sterk genoeg dat ouders ze nog jaren later aan de kinderen kunnen doorgeven. Dit geldt ook voor de goederen van merinowol die door het Nieuw Zeelandse bedrijf Icebreaker worden gemaakt, ook hiermee kun je jarenlang vooruit. Het internationale bedrijf heeft zijn VS-hoofdkantoor in Portland opgezet, omdat dit de perfecte stad is met zijn klimaat en klanten die alle producten meteen in praktijk kunnen brengen en uittesten.

Andere nationale merken die een filiaal in Portland hebben, zijn o.a. Mountain Hardwear, Patagonia, Athleta en Lucy, die hier lokaal werd opgericht.

Voor de beste aanbiedingen op outdoor-uitrusting zijn er verschillende opties te vinden in de outlets rondom Portland. Bij Woodburn Premium Outlets, te vinden op 45 minuten ten zuiden van Portland, vind je Adidas, Helly Hansen, Icebreaker, Nike, Puma, The North Face en UnderArmour, naast 103 andere winkels. Er is ook een Adidas outlet in de Columbia Gorge Premium Outlets, 25 minuten ten oosten van Portland. In de stad zelf heeft Columbia Sportswear een outlet in Sellwood en je kunt een Nike Factory Store vinden in het noordoosten van Portland.

×