Portland Japanese Garden

Japanese GardenJapanse Tuin van Portland

Geniet van de rust en de inspirerende omgeving in één van de meest authentieke Japanse tuinen buiten Azië.

Verscholen in de schilderachtige West Hills van Portland, boven Washington Park en in de nabijheid van de Internationale Rozentesttuin, vindt je de Portland Japanese Garden, een toevluchtsoord van zorgvuldig onderhouden, rustgevende schoonheid. Deze tuin van 2,2 hectare (5.5 acres) is een van de meest authentieke Japanse tuinen buiten Japan, met daarin een authentiek Japans theehuis, rondslingerende riviertjes, beschutte wandelpaden en een onovertroffen uitzicht op Mount Hood.

De tuin werd geopend in 1963 als een symbool van herstel tussen de tegenstanders uit de Tweede Wereldoorlog en omvat vijf verschillende stijlen die samenwerken om harmonie en een gevoel van vrede op wekken. De weelderige Tea Garden richt zich op een stenen wandelpad dat is bedoeld om de bezoekers te helpen bij het loslaten van de zorgen van de buitenwereld. De Strolling Pond Garden zou in Japan een toonbeeld van rijkdom zijn, maar in dit geval weerspiegelt dit het rijke landschap met een brug die zigzagt door de irisbedden bij de waterval. De Natural Garden gevuld met weelderige bomen en planten, is met opzet geplaatst om te laten zien hoe de kleuren per seizoen wisselen. De Sand and Stone Garden werd gebouwd voordat het Zen Boeddhisme in de Verenigde Staten populair werd. De elementen worden nu als richtpunt voor stille overdenkingen gebruikt. De Flat Garden is het mooist vanaf het paviljoen in de tuin en doet denken aan een portret van een landschap, waarin verscheidene elementen worden gecombineerd tot een sereen tableau van de vier seizoenen.

Rondleidingen zijn inbegrepen in het entreegeld en er worden ook vaak evenementen in de tuin georganiseerd. Een van de meest populaire evenementen in de Portland Japanese Garden is het observeren van de maan tijdens de herfstavonden, waarbij er live muziek is, sake wordt geschonken en Japans eten wordt geserveerd onder de verlichte hemel.

×