Portland International Rose Test Garden

Rose GardenDe Rose Garden in Portland's Washington Park.

Met geweldige uitzichten over de rozen en de skyline, is de rozentuin van Portland in het Washington Park een absolute must-see.

Portland’s International Rose Test Garden, ook wel de Portland Rose Garden (Rozentuin) genoemd, is de oudste, dagelijks geopende, publieke rozentuin in de Verenigde Staten en bevat meer dan 10.000 rozen. Elk jaar komen duizenden bezoekers van over de hele wereld niet alleen om de rozen te bezichtigen en hun heerlijke geuren op te nemen, maar ook voor de spectaculaire uitzichten op het centrum en Mount Hood.

De tuin, opgericht door Jesse A. Currey in 1915 en goedgekeurd door de Portland Parks in 1917, was in eerste instantie een veilige haven voor de hybride rozen uit Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog. De rozen arriveerden in Portland in 1918 en werden in 1924 in de tuinen en het amfitheater geïnstalleerd. Het zal je niet verbazen dat deze tuin, te vinden in Washington Park, een van de meest toonaangevende bezienswaardigheden is in de ‘City of Roses’ (de Rozenstad).

De tuin is dagelijks geopend en de toegang is gratis. Het hele jaar door zijn de uitzichten prachtig, maar de beste periode om de rozen te bekijken zijn is van mei tot en met september.

RONDLEIDING ROZENTUIN

Als je hulp nodig hebt bij het navigeren door de 1,8 hectare (4,5 acres) van het park en het begrijpen van de meer dan 650 rozenvariëteiten, biedt Portland Parks gratis rondleidingen aan door getrainde vrijwilligers. Vanaf Memorial Day (laatste maandag in mei) tot aan Labor Day (eerste maandag in september) beginnen deze dagelijks om 13.00u. De tour begint bij het bord buiten de Rose Garden Store. Rondleidingen voor groepen van meer dan 10 personen zijn gedurende het jaar beschikbaar voor een bijdrage van $3 per persoon. Bel met 503.823.3664 om hiervoor een afspraak te maken.

×