Lan Su Chinese Garden

Lan Su Chinese GardenLan Su Chinese Garden

Voor een adempauze en het vieren van de Chinese cultuur bezoek je de Suzhou-stijl tuin in het hart van Portland.

Uitgestrekt over een heel blok in het historische Chinatown district, bloeit de Lan Su Chinese Garden het hele jaar door en is gebouwd in de authentieke stijl van de Ming Dynastie door artiesten uit Suzhou. De tuin werd in 2000 geopend en de overdekte wandelpaden, bruggen, open zuilengangen en het rijkbegroeide landschap vormen sindsdien de omlijsting van het aangelegde Zither Lake, waardoor er een stedelijke oase van rust, schoonheid en harmonie ontstaat. Deze inspirerende, serene omgeving is ideaal voor meditatie, stille gedachten en thee die wordt geserveerd bij The Tao of Tea in de Tower of Cosmic Reflections. Experts in horticultuur begeleiden openbare rondleidingen.

Deze tuinen bieden niet alleen een rustgevende omgeving, maar er worden ook geregeld evenementen georganiseerd die de tuin een feestelijke atmosfeer geven. Elke winter, gedurende twee weken, wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd in Lan Su, wat gepaard gaat met een kalender vol festiviteiten die de cultuur en de geschiedenis van de feestdag onder de aandacht brengen. Vanaf de laatste dag van de laatste maand op de Chinese kalender (meestal eind januari of begin februari) zijn er festiviteiten zoals het aanschouwen van papieren lantarens, workshops in kalligrafie en uitvoeringen van de leeuwendans.

In de zomer wordt tijdens de ‘Tuesday by Twilight’ concerten een variëteit aan muziek ten gehoor gebracht in de prachtige tuinen. Op vijf achtereenvolgende dinsdagen worden er openluchtconcerten gegeven in verschillende stijlen, van authentieke Chinese muziek en dans, tot aan jazz, tango en zelfs Afrikaanse popmuziek. Het evenement begint als de tuin voor de avond wordt gesloten. Er zijn bier, wijn en etenswaren van de beste Aziatische restaurants in de stad verkrijgbaar, wat geserveerd wordt aan het meer in de ongerepte omgeving van de tuin.


VERVOER

MAX light rail (tramlijn): Blauwe, Groene, Rode en Gele lijnen
TriMet bus: Meerdere lijnen

TRIMET TRIP PLANNER »

×