Prachtige parken en tuinen

Crystal Springs Rhododendron GardenCrystal Springs Rododendron Garden.

Er zijn meer dan 200 parken binnen de stadgrenzen, van bosgebieden tot aan moerasland, van wandelpaden tot aan skateboardpaden.

Portland biedt haar bezoekers een frisse ademteug met parken zoals het uitgestrekte Forest Park en het kleinste stadspark genaamd Mill Ends. Er zijn meer dan 200 parken binnen de stadgrenzen, van bosgebieden tot aan moerasland, van wandelpaden tot aan skateboardpaden.

DOWNTOWN/PEARL DISTRICT

Director Park

Dit is het nieuwste park in het stadscentrum van Portland. In 2009 werd een parkeerplaats omgetoverd tot een openbaar plein. Slechts één blok van het Pioneer Courthouse Square vind je Director Park met zijn café, een ruime hoeveelheid zitplaatsen buiten en een fontein. In dit park worden in de zomer evenementen gehouden.

Mills End Park

Met zijn diameter van 61 centimeter (24 inch), is Mill Ends het kleinste stadspark ter wereld. In de middenberm van de Southwest Naito Parkway, bij Taylor Street, begon het verhaal van dit parkje toen een journalist van het Oregon Journal, Dick Fagan, een beetje moe werd van een lelijk putdeksel dat hij elke dag vanuit zijn kantoorraam zag. Hij besloot om bloemen te planten in de opening en noemde het Mill Ends Park. Om meer interesse te kweken voor dit pietepeuterige groene plekje, schreef Fagan verschillende artikelen voor de krant die een denkbeeldige bewoner van het park, een kabouter genaamd Patrick O’Toole, in de hoofdrol hadden.

Pioneer Courthouse Square

In het midden van het stadscentrum van Portland, bevindt zich Pioneer Courthouse Square dat als liefkozende bijnaam ‘de huiskamer’ van de stad heeft gekregen. Het was ooit een lelijke parkeergarage, maar nu is het park een bloeiend stadspark en de meest bezochte plek in Oregon, met meer dan 9,5 miljoen bezoekers per jaar. Op het plein zijn diverse voorzieningen te vinden, waaronder het Travel Portland Visitor Information Center en het verkooppunt van de kaartjes voor de bussen en trams van TriMet. Het plein is tevens een van de grootste openluchtgelegenheden in Portland waar elk jaar 300 evenementen worden georganiseerd zoals grote concerten en culturele festivals. Van juni tot oktober wordt daar ook elke maandag van 10.00u tot 14.00u de Portland Farmers Market gehouden. Meer lezen >>

Waterfront Park

Op de plaats waar nu het Tom McCall Waterfront Park te vinden is, was er ooit een snelweg, maar nu is het een populaire plek voor joggers, inline skaters en een prachtige fontein genaamd Salmon Street Springs, die zijn patroon aanpast aan de stemming van de stad. Het park draagt de naam van de oud-gouverneur van Oregon Tom McCall, die een fervente voorstander was van recycling, milieubehoud en stedelijke planning. Deze 2,4 kilometer (1,5 mijl) lange groene strook langs de Willamette Rivier biedt plaats aan vele jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het Portland Rose Festival, het Oregon Brewers Festival en het Waterfront Blues Festival. The Japanes American Historical plaza is te vinden aan het noordeinde van het park.

Pearl DISTRICT

Jamison Square

Jamison Square werd geopend in 2002, waarmee het ouder is dan de gemiddelde bezoeker op een zomerdag, toen het werd ingericht als een kinderspeelpark zonder grenzen, met een fontein en een grote ondiepe waterspeelplaats. De volwassenen zullen het makkelijk vinden dat dit park in het midden van het Pearl District te vinden is, nabij een tramlijn en de indrukwekkende openbare kunstwerken, de moderne ‘totempalen’ van Kenny Scharf.

Tanner Springs

Tanner Springs Park is het levende voorbeeld van milieubewustzijn in Portland: een weelderig waterrijk gebied in het midden van de stedelijke bebouwing van het Pearl District.

OLD TOWN/CHINATOWN

Lan Su Chinese Garden

De Lan Su Chinese Garden bloeit het hele jaar door en is gebouwd in de authentieke stijl van de Ming Dynasty. De overdekte wandelpaden, bruggen en open zuilengangen, evenals het rijkbegroeide landschap vormen de omlijsting van Zither Lake, waardoor je steeds een ander en uniek uitzicht hebt. Deze stedelijke oase van rustgevende kalmte en harmonie, aangelegd door artiesten uit Suzhou, zijn een inspiratie en aantrekkingspunt voor elke bezoeker. Er zijn openbare rondleidingen en wandelingen met audio verkrijgbaar en in het theehuis worden lichte snacks en traditionele theeën geserveerd. Meer lezen >>

WEST SIDE

Forest Park

Dit ‘stadbos’ is 13 kilometer (8 mijl) lang en beslaat 2.086 hectare (5.156 acres). Naast dat je hier kunt ontsnappen aan de stadjungle, huisvest Forest Park meer dan 112 vogel- en 62 zoogdiersoorten en fungeert als een natuurlijke luchtzuivering. Forest Park’s 113 kilometer (70 mijl) aan wandelpaden zijn bijzonder populair bij zowel hardlopers, ruiters, wandelaars en fietsers. Honden mogen ook mee, mits aangelijnd. Het 48 kilometer (30 mijl) lange Wildwood Trail verbindt Forest Park, de Audubon Society Sanctuary, Pittock Mansion en Washington Park met elkaar en is onderdeel van het 40-Mile Loop (40 mijl rondgang) netwerk.

Hoyt Arboretum

Bijna 1.000 soorten bomen en struiken – meer dan welk ander arboretum in het land – worden op de ca. 75 hectare (185 acres) van de heuvels in Washington Park tentoongesteld. Het informatiegebouw bevat toiletten, plattegronden, brochures en een cadeauwinkeltje. De 21 wandelroutes van het Hoyt Arboretum zijn samen 19 kilometer (12 mijl) lang; bijna drie kilometer is geschikt voor rolstoelen, wandelwagens en bezoekers die wat meer vaste grond onder de voeten willen hebben. Bekijk de plattegrond van de wandelpaden.

International Rose Test Garden

In Portland vind je de oudste officiële, openbare rozentesttuinen in de Verenigde Staten. Op slechts een paar minuten van het stadscentrum van Portland, vind je de International Rose Test Garden in Washington Park met daarin meer dan 10.000 rozenstruiken, spectaculair uitzicht op de stad en een cadeauwinkel ter plaatse. Lokale tip: bezoek, tijdens de zomer, de tuinen in de vroege avond als het wat koeler is en minder druk. Vanaf juni tot september worden op dinsdagen om 11.30u en 13.00u rondleidingen gegeven en op donderdag, zaterdag en zondag om 13.00u. Meer lezen >>

Wil je meer rozen zien? Peninsula Park & Rose Garden in de wijk North Portland heeft 6.500 rozenplanten en Ladd’s Circle Park & Rose Gardens, in de historische wijk Southeast Portland, nog eens 3.000 rozen.

Japanese Garden

In de schilderachtige heuvels van Portland boven Washington Park, is de Japanse tuin een rustpunt van schoonheid die als een van de meest authentieke Japanse tuin buiten Japan wordt aangemerkt. Gelegen op 2,2 hectare (5.5 acres) omvatten de tuinen vijf uiteenlopende stijlen, met daarin een authentiek Japans theehuis, rondslingerende riviertjes, beschutte wandelpaden en een onovertroffen uitzicht op Mount Hood. Begeleide rondleidingen zijn inbegrepen in het entreegeld.

Tryon Creek State Park

Op 15 minuten ten zuiden van het stadscentrum is Tryon Creek State Park het enige park van de staat waar je kilometerslange wandelroutes kunt volgen onder vele verschillende soorten bomen in de bossen. Dit 260 hectare (645-acre) grote park Tryon Creek, dankt zijn naam aan de regenboogforellen die er te vinden zijn. Naast de 5,6 km (3,5 mijl) aan ruiterpaden en een 4,9 km (3 mijl) lang verhard fietspad, heeft het park 12,8 km (8 mijl) aan wandelpaden, inclusief de 0,5 km (0.35 mijl) Trillium Trail met verharde paden, drinkfonteinen, bankjes om te rusten en uitzichtpunten. The Nature Center heeft informatieve vitrines en je kunt gebruik maken van de aanwezige toiletten. Honden aan de riem zijn toegestaan.

Washington Park

Bovenop de heuvels ten westen van het stadscentrum ligt Washington Park, een van de oudste, geliefdste en meest gebruikte parken in Portland. Binnen dit park zijn de volgende parken en tuinen gehuisvest: de International Rose Test Garden, de Japanese Garden, Hoyt Arboretum, de Oregon Zoo, het Vietnam Veterans Memorial, de Holocaust Memorial, het World Forestry Center en het Portland Children’s Museum. Meer lezen >>

EAST SIDE

Eastbank Esplanade

De Vera Katz Eastbank Esplanade, is een wandel/fietspromenade van 2,4 km (1,5 mijl) die zich uitstrekt langs de oostelijke oever van de Willamette Rivier in het centrum van Portland, tussen de Steel en Hawthorne bruggen, en werd geopend in 2001. De belangrijkste elementen zijn een 366 meter lange, zwevende voetgangersbrug (de langste in de Verenigde Staten) inclusief een openbaar aanlegpunt voor boten, openbare kunstwerken en vele plaatsen waar je kunt rusten, ontspannen en genieten.

De promenade kan worden bereikt vanaf vier bruggen. Fietsers, joggers en wandelaars kunnen genieten tijdens de volledige 4,8 km (drie mijl) rondgang van de onovertroffen uitzichten op het centrum van Portland en de rivier. De volledige route is rolstoel-toegankelijk (volgens de ADA normen).

Crystal Springs Rhododendron Garden

Bijna drie hectare is het oppervlak dat de Crystal Springs Rhododendron Garden beslaat, hier vind je een imposante collectie zeldzame soorten en hybride-rododendrons, azalea’s, loof- en naaldbomen. Aangelegde landschappen en meer natuurlijke gebieden, evenals waterbronnen bieden een thuis aan vele vogels, vooral tijdens het voorjaar en de winter wanneer grote zwermen watervogels en meeuwen samenkomen bij het aangelegde meer. Er zijn wandelpaden aanwezig met toegang voor rolstoelen, evenals toiletten.

Dagelijks geopend; alleen van maart tot aan Labor Day (de eerste maandag in september) wordt entreegeld in rekening gebracht.

The Grotto

Deze vredige oase in het midden van de stad genaamd The Grotto omvat 25 hectare (62 acres) met botanische tuinen. Als internationaal geroemd katholiek rustcentrum biedt de Grotto een plaats voor stille reflectie voor al zijn bezoekers. Je vindt meer dan 100 prachtige standbeelden langs de bebloemde paden en onder de torenhoge dennenbomen. Vredige meertjes, spectaculaire vergezichten vanaf de rotsen en architectuur die vele prijzen gewonnen heeft, bieden inspiratie voor iedereen die dit natuurlijke schouwspel in het bos bezoekt. De tuinen en cadeauwinkel zijn dagelijks geopend; een groepsrondleiding en een dagelijkse mis worden eveneens verzorgd.

Het hele jaar geopend met verschillende openingstijden. Voor het bezichtigen van de beneden gelegen tuinen en gebouwen wordt geen entreegeld in rekening gebracht. Om de bovenliggende tuinen te bezoeken moet de bezoekers een kaartje voor de liften betalen.

Leach Botanical GardenOp de 3,5 hectare (negen acres) van de Leach Botanical Garden vind je meer dan 2.000 soorten hybriden en cultivars, inclusief planten die alleen in het noordwesten van de Verenigde Staten te vinden zijn, evenals viburnums, camelia’s en azalea’s uit het zuidoosten van de Verenigde Staten.

De tuin heeft een informatiecentrum, toiletten, wandelpaden en gebieden om dieren in het wild te bekijken. Beperkte toegang voor rolstoelgebruikers; huisdieren niet toegestaan; gesloten op maandag en sommige feestdagen.

Mt. Tabor Park

Er zijn op het vasteland van de Verenigde Staten slechts drie steden die een uitgestorven vulkaan binnen hun stadgrenzen hebben, Mount Tabor is er één van en bevindt zich in Portland (de andere zijn in Bend, Oregon en Jackson, Mississippi). Mt. Tabor Park werd opgericht in 1909 en kreeg een plaats in het National Register of Historic Places (Nationale monumentenregister) in 2004. Het hart van dit 79,3 hectare (196 acres) park bestaat uit drie stadsreservoirs en heeft tevens vele paden die populair zijn bij fietsers en wandelaars. De sintelkegel van de vulkaan ligt op 192 meter (630 voet) hoogte en geeft een prachtig zicht op het centrum van Portland en Mount Hood.

Oaks Bottom Wildlife Refuge

Het omvangrijke 56,7 hectare (140 acres) Oaks Bottom Wildlife Refuge is een waterrijk gebied dat zich ten oosten van de Willamette Rivier in Sellwood bevindt en is een paradijs voor vogelaars. Vele soorten worden aangetrokken door de moerassen van dit eerste natuurreservaat van Portland, waaronder de officiële vogel van de stad: de grote blauwe reiger.

Springwater Corridor

De bewoners van Oregon (Oregonians) hebben een passie voor recycling en het Springwater Corridor is een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van fietsvoorzieningen. Ooit was dit een trein-corridor, waarna het opnieuw tot leven werd gebracht als een alternatief transport en recreatieve route die zich 34 kilometer (21 mijl) naar het oosten uitstrekt, van Portland naar de stad Boring in Oregon. Uiteindelijk zal de corridor worden doorgetrokken naar het zuiden via Estacada, naar het Mt. Hood National Forest.

×