Portland’s Distillery Row

House SpiritsEen aantal van de flessen die te koop zijn bij House of Spirits.

Doe de tour langs de destilleerderijen, proef de dranken en zorg dat je drankvoorraad gevuld wordt met de lokaal gestookte dranken.

In de donkere dagen van Portland, voordat de beschaving intrad en piraten, smokkelaars en bandieten de dienst uitmaakten, was het niet ongewoon dat onwetende bezoekers met een glaasje op werden ‘geshanghaied’ of gekidnapped en mee werden genomen om op zee aan het werk gezet te worden.

Tegenwoordig kun je zonder zorgen genieten van heerlijke cocktails te nuttigen. Maak bijvoorbeeld een tour langs Portland’s Distillery Row. Dit voormalige pakhuis-district is nu het episch centrum van de ambachtelijke stokers en de thuisbasis voor een scala aan onafhankelijke, kleinschalige destilleerderijen. Zij hebben Portland op de kaart gezet en ervoor gezorgd dat de flessen sterke dranken uit Portland overal ter wereld bij bars verkrijgbaar zijn.Destilleerderij House Spirits mixt jeneverbessen, kardemom, sinaasappelschillen met andere botanische ingrediënten in hun Aviation Gin. Daarnaast schenken ze in hun proefkamer alles van Aquavit tot aan Stumptown koffielikeuren. Eastside Distilling maakt een indruk met haar kruidige Burnside Bourbon die niet alleen rijk van smaak is, maar waar zij ook prijzen mee hebben gewonnen. En bij de New Deal Distillery worden originele recepten zoals hun sterk gekruide Hot Monkey Vodka op smaak gebracht met vijf soorten chilipepers. Wanneer dit met ananassap en gemberlikeur wordt gemengd dan zou je wel eens serieus opnieuw moeten nadenken wat je favoriete cocktail is.

Als ze niet bezig zijn met het stoken van seizoen-gerelateerde likeuren op fruitbasis, dan maken ze bij Stone Barn Brandyworks whisky en bedenken ze een aantal opmerkelijke recepten zoals de October Dapple Apple, waarin hun Stone Barn Apple Brandy is verwerkt. Daarnaast vallen de rijstgestookte producten van Vinn Distillery in een heel eigen categorie. Neem bijvoorbeeld de Mijiu Fire en Mijiu Ice, twee rijstwijnen die heerlijke en toch contrasterende smaken hebben.

Met het Distillery Row Paspoort kun je voordelig magnifieke flessen uit Portland inslaan. Paspoorthouders genieten niet alleen van gratis proeverijen en rondleidingen maar ze krijgen ook korting, op etenswaren tot aan entertainment bij de meer dan 50 deelnemende bedrijven in en rondom Portland. En als je daar de Bushwhacker Cider aan toevoegt, Portland’s eerste ciderstokerij, dan wordt de wereld van de kleinschalige stokerijen in Portland steeds groter en groter.


VERVOER

TriMet bus: 6, 10, 12, 14, 15, 19, 20, 31, 32, 33, 99
Portland Streetcar (tram): Central Loop line

TRIMET TRIP PLANNER »

×