Portland Streetcar

Portland StreetcarDe Portland Streetcar in Pearl District.

Met de Portland Streetcar kunnen passagiers reizen door het centrum, Pearl District en verder.

In 2001 werd in Portland de eerste moderne streetcar (een moderne versie van de tram) gebouwd: de stijlvolle en moderne Portland Streetcar. De originele lijn, nu bekend onder de naam NS-lijn, rijdt door het centrum vanaf Portland State University naar de Nob Hill buurt, via het populaire winkel- en horecagebied in Pearl District.

Een tweede lijn, genaamd de Central Loop of CL-lijn, geopend in 2012, heeft 5,3 km (3,3 mijl) spoor en 28 haltes toegevoegd aan de originele lijn. Deze lijn gaat over de Willamette Rivier bij de Broadway Bridge en daarna naar het zuiden door Lloyd District, Rose Quarter (waar de Blazers vandaan komen), Oregon Convention Center en het dynamische Central Eastside, voordat de lijn bij het OMSI stopt.

UREN & DIENSTREGELING

De streetcar rijdt van 5.30u s’ochtends tot 23.30u. s’avonds. Maandag tot vrijdag van 7.30u tot 23.30u. Zaterdag en zondag van 7.30u tot 22.30u. De streetcar rijdt ongeveer om de 15 minuten. De aankomsttijden worden automatisch bijgewerkt op de elektronische borden bij de meeste haltes. Bekijk de gedetailleerde dienstregeling.

RITPRIJZEN & HOE TE BETALEN

  • Voor volwassene kost een kaartje voor twee uur $1 en kan aan boord van elke streetcar worden gekocht.
  • Voor volwassene kost een kaartje voor de hele dag $5 en kan aan boord van elke streetcar worden gekocht.
  • Je kunt ook TriMet-kaartjes aan boord van de streetcar kopen. Deze kaartjes zijn naast de streetcar ook geldig in de MAX light rail trams en de TriMet bussen. Dit kaartje kost $2.50 voor twee uur of $5 voor de hele dag.
  • De kaartautomaten voor de streetcar accepteert munten en $1 of $5 dollar biljetten.
  • Kaartjes voor de TriMet bussen en de MAX light rail, worden ook in de streetcar geaccepteerd.
  • De gele stempelautomaten voor de streetcars kunnen worden gebruikt om de vooraf gekochte TriMet kaartjes te valideren.
×