Portland Farmers Market

Farmers Market DiningVerse gerechten op de Portland Farmers Market.

Geniet van lokale en daarom zeer verse groente, fruit en andere heerlijkheden op de Farmers Market in Portland.

In Portland begint de lente niet alleen als de roodborstjes tegen het raam tikken of de bloemknoppen boven de grond uitsteken. Ook zullen er kraampjes op parkeerplaatsen en doodlopende straten verschijnen, beter bekend als de farmers markets (letterlijk ‘de boerenmarkten’).

Halverwege maart tot aan het einde van december, is er elke zaterdag de grootste en meest populaire groente- en fruitmarkt in de openlucht, de Portland Farmers Market bij de Portland State University. Een geweldige plek om selderij, boerenkool of broccoli te kopen. De 150 kraampjes bieden heerlijke lekkernijen aan, van Alma Chocolate tot zalm van The Smokery. Er is dus voldoende om mee naar huis te nemen (zelfs al is je huis duizenden kilometers ver weg). Als je trek hebt, haal je een ‘take away’ maaltijd bij een van de kraampjes, bijvoorbeeld bij Verde Cocina of Pine State Biscuits. Verder kun je genieten van live muziek terwijl je een wandeling maakt over de markt.

Als het mei wordt dan zijn er meerdere markten, in het centrum van de stad, die vers groente en fruit aanbieden zoals bessen en meloenen. De Shemanski Park Market is op woensdag geopend van mei tot oktober. Van juni tot aan september kun je op maandagen ook een bezoek brengen aan de Pioneer Courthouse Square Market in het park dat bekend staat als ‘de huiskamer van Portland’.

×