MAX light rail (tramlijn)

MAX Light RailMAX light rail in het centrum van Portland.

Het efficiënte tramsysteem van Portland, light rail genaamd, verbindt de stad met het centrum.

Het uitstekende openbaar vervoer systeem van Portland is genaamd MAX light rail en heeft 84 haltes en 86 km (52 mijl) aan spoor dat de verbinding vormt tussen de stad, de luchthaven en de omliggende regio.

MAX LIJNEN

MAX heeft vier lijnen die allemaal door het stadcentrum rijden:

Dagelijks, voor het grootste deel van de dag, gaan de MAX-lijnen om de 15 minuten. ‘s Morgens vroeg, tussen de middag en ‘s avonds laat is de dienst wat minder frequent.

HOE reis je MET DE MAX

  1. Je hebt een gestempeld kaartje, een overstapkaart van de bus of een pas nodig voordatje kunt instappen in de MAX. Kaartjesautomaten en stempelmachines bevinden zich op het station. Je kunt geen kaartjes kopen aan boord van de MAX. Voordat je instapt, koop je een kaartje bij de kaartjesautomaat of met de mobiele kaartjes appof laat je jouw eerder aangekochte kaartje stempelen bij de stempelmachine die zich bij de kaartjesautomaat bevindt. Een gestempeld kaartje is een bewijs van betaling en goed voor twee uur reizen met de MAX bussen en de Portland Streetcar. Kaartjes voor een hele dag zijn ook verkrijgbaar. Houd je kaartje op zak tot het einde van je reis. Opmerking: de kaartjesautomaat van MAX geeft alleen munten terug, dus het is aanbevolen om briefgeld van kleine bedragen mee te nemen.Als u een TriMet-pas heeft of een overstapbewijs van de bus, stap dan in de MAX en neem plaats. (Controleer de eindtijd aan de bovenzijde van je overstapbewijs, je kunt tot die tijd gebruik maken van de MAX).
  2. De borden op de halte geven aan waar je kunt wachten en wanneer de volgende tram eraan komt. De borden aan de voorzijde van elke tram geven aan welke lijn (Blauw, Groen, Rood of Geel) het is en wat de bestemming is.
  3. De MAX stopt bij elke halte dus je hoeft niet aan te geven of je wilt uitstappen. De naam van de halte wordt omgeroepen voorafgaand aan de stop en is te zien op de borden voorin de tram.

WAAR KUN je NAARTOE MET MAX

Naast het volledige stadscentrum en Old Town Chinatown District, kun je ook met MAX naar de volgende attracties reizen.

×