Internationale Luchthaven Portland (PDX)

airportphotoPDX wordt herhaaldelijk uitgeroepen tot de beste luchthaven in de Verenigde Staten.

Reizigers zijn gecharmeerd van PDX door zijn gemakken, faciliteiten en geweldige keuze aan lokale etenswaren en dranken.

Reizigers hebben Portland International Airport (PDX) de beste luchthaven in de Verenigde Staten genoemd volgens een enquête in 2013 en 2014 over reizen en ontspanning (Travel + Leisure survey). PDX won deze titel ook vier keer vanaf 2006 tot 2010 in de Condé Nast Traveler Business Travel Awards. Waarom houdt iedereen van PDX? Een eenvoudige verbinding met de tram (light rail) naar het centrum, gratis WiFi, heerlijke lokale etenswaren en dranken (inclusief microgebrouwen bieren en ambachtelijke sterke drank) en belastingvrij, zijn slechts een paar redenen.

VlIEGVERBINDING

Op PDX vliegen 14 internationale en nationale luchtvaartmaatschappijen die dagelijks meer dan 259 vaste vluchten op de dienstregeling hebben staan. Je kunt met een directe vlucht naar PDX vliegen vanaf 60 steden, waaronder Amsterdam, Tokio, New York en Washington D.C. Er worden regelmatig nieuwe vluchten toegevoegd. KLM/Delta heeft een rechtstreekse dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam naar Portland. Icelandair vliegt in de zomermaanden met een stopover in Reykjavik.

VAN EN NAAR DE LUCHTHAVEN REIZEN

De luchthaven bevindt zich 14 km (negen mijl) ten noordoosten van het centrum van Portland en is gemakshalve verbonden met het stadscentrum via de MAX light rail (tram).

Light rail (tram)

De Rode lijn van de MAX light rail is de makkelijkste manier om van en naar de luchthaven te reizen. Hier zijn een aantal snelle feiten:

  • De reis tussen de luchthaven en het centrum van Portland duurt ongeveer 38 minuten.
  • Een kaartje voor volwassenen kost $2.50 (kinderen $1.65 en ‘Honored Citizen’, dit zijn 65+-ers en gehandicapten, voor $1). De kaartjesautomaat van MAX geeft alleen munten terug, dus het is aanbevolen om briefgeld van kleine bedragen te gebruiken.
  • U kunt uw bagage meenemen.
  • De eerste tram komt aan op PDX om 4.45u in de ochtend. De laatste tram verlaat PDX om 23.50u.
  • Het MAX-station en de kaartjesautomaten bevinden zich op een lagere verdieping, naast de zuidelijk bagagecaroussels (ga rechtsaf onderaan de roltrap). Bekijk de plattegrond van de luchthaven.

Voor de volledige dienstregeling en meer informatie, ga je naar www.trimet.org/schedules/maxredline.htm.

Taxi’s

De gemiddelde ritprijs voor de taxi van de luchthaven naar het centrum bedraagt ongeveer $35 zonder fooi. Radio Cab biedt een korting aan met coupons die op hun website verkrijgbaar zijn. Een enkele reis duurt ongeveer 20 – 40 minuten. De taxi’s staan buiten, voor de ingang van de luchthaventerminal. Om terug te komen vanuit het centrum naar de luchthaven kun je een taxi bestellen via de telefoondienst van de stad of vanuit een hotel met een speciale taxiwachtplaats.

Shuttles

De Downtown Airport Express by Blue Star rijdt elke 30 minuten. Een enkele reis naar het centrum en de Lloyd Center/Convention Center hotels kost $14, een retour is $24. Er zijn andere shuttlediensten beschikbaar en veel van de luchthavenhotels hebben gratis shuttles.

Als u de luchthaven verlaat dan vindt u de Downtown Airport Express en andere hotelshuttlebussen op de lager gelegen weg buiten de terminal (waar u naar buiten komt vanaf de baggagecarroussel), aan het einde van eiland #2, vlakbij de parkeergarage.

VERVOER

MAX light rail (tramlijn): Rode Lijn

TRIMET TRIP PLANNER »

×