Food cart ‘Pods’

Alder Food Cart PodDe rijen wachtenden voor de lunch bij de eetkramen op Alder's pod.

Ga eens kijken bij deze food carts om de smaak te pakken te krijgen van deze legendarische mobiele eet-scene.

Met zijn meer dan 600 kleine keukens (dit aantal groeit per week), is de eetkramen-scene van Portland legendarisch te noemen. Deze smaakvolle aanwas wordt door velen steeds meer geprezen, vanaf het Bon Appétit magazine tot aan CNN (dat verklaarde dat je in Portland als beste plaats van de wereld op straat kunt eten).

Mobiele eettrucks in andere steden zijn niet zoals in Portland, waar ze samen op een trefpunt -ofwel ‘pod’ – blijven staan, waardoor je bij meerdere gelijktijdig terecht kunt. Je kunt ook kleinere groepen en individuele karren hier en daar in de stad vinden, bijvoorbeeld bij het Pioneer Courthouse Square. Hieronder vind je een aantal van de grotere trefpunten, ofwel ‘pods’:.

Alder

Als je op weg gaat naar of terug komt van Powell’s Books, is de beste plek voor de lunch bij Alder pod in het centrum, een van de grootste in de stad. The People’s Pig staat klaar voor een vlees met brood feest, zoals hun porchetta sandwich (een soort gevulde rollade op brood) bedekt met arugula-sla en groene appels, terwijl Euro-Trash verse gebakken aardappelchips serveert en andere gerechtenen The Whole Bowl biedt u groenten bedekt met een zeer verslavende knoflooksaus. Zijn dit teveel keuzes voor je? Nong’s Khao Man Gai heeft maar één gerecht op het menu: knoflook- en gemberkip met rijst, met daarbij een dipsaus- zeer populair.

Fifth Avenue

Direct aan de MAX-lijn, vind je de Fifth Avenue pod waar de ‘downtowners’ hun dagelijkse eetlust tegoed doen met lekkernijen zoals de decadente burgers bij Brunch Box en de ‘The Original Schnitzelwich’ van Tábor Czech Food. Ook vind je hier een assortiment aan Indiase en Thaise kramen.

Third Avenue

De Third Avenue pod staat bekend om de populaire DC Vegetarian, geroemd om zijn veganistische en vegetarische burgers en sandwiches en Built to Grill, waar je Italiaans eten kunt krijgen dat varieert van ‘penne alla vodka’ tot aan ‘meatball panini’ (met gehaktballen). Nadat je het eten hebt gekozen dat je lekker vindt, slenter je naar het Waterfront Park en strijk je neer op een bank (of het gras) en voilà een instant picknick!

Portland State University

Aan de zuidkant van het stadscentrum vind je de PSU pod , makkelijk dicht bij de universiteitscampus en de beschaduwde South Park Blocks. De Portland Soup Company heeft verschillende hoogwaardige lunchgerechten op het menu, zoals soep (de dikkere variant die in de US ‘chowder’ genoemd wordt) van houtgerookte forel met appel en handgemaakte verse mozzarella-sandwiches. Hier vind je ook de tweede locatie van de geliefde Nong’s Khao Man Gai, deze serveert schotels met varkensvlees en vegetarische gerechten, naast hun beroemde khao man gai kipschotel.

Mississippi Marketplace

Direct aan de hippe, wandelstraat North Mississippi Avenue, vind je wel 10 mogelijkheden op de Mississippi Marketplace. Proef bijvoorbeeld een uitzonderlijk ontbijt bij de The Big Egg, met sandwiches zoals de Arbor Lodge, die vernoemd is naar de plaatselijke buurt en is gemaakt van eieren van de lokale boerenmet gekarameliseerde uien en babyarugula-sla. Voor de lunch zijn de vegan-vriendelijke rijstkommen met verse ingrediënten bij de Native Bowl zeer aan te raden. En als aanvulling op deze heerlijkheden kunt u, elke dag behalve op maandag, bij Koi Fusion’s truck taco’s krijgen op Koreaansewijze.

De pod staat direct naast het gebouw van de Duitse pub Prost, waar u gerust uw food cart maaltijd kunt opeten als u bij hen wat te drinken koopt. (De Lager is heerlijk met een bulgogi burrito!)

Cartopia

Een favoriet van de nachtbrakers, Cartopia is de thuisbasis van de Potato Champion, die dubbelgebakken knapperige Belgische frieten serveren en een van de plaatselijke met jus en kaas bedekte poutines (eigenlijk het beste wat je na een avond drinken kunt eten). Bij Pyro Pizza vind je prachtige pizza’s die in een houtoven zijn gebakken. Nachtuilen komen ook graag samen bij Perierra Crêperie voor crêpes met Nutella en banaan of de versie met avocado-cream-cheese-kalkoen, terwijl Whiffie’s Fried Pies vlaaien heeft die overlopen met fruitsmaken. In de zomer van 2013, werd aan de pod PBJ’s Grilled toegevoegd, die verrassende – en verrassend lekkere – sandwiches maakt zoals bijv. de Smoked Goat (de gerookte geit): met amandelboter, houtgerookte bacon met appel, geitenkaas en abrikozenjam op olijvenbrood.

Aan de overkant van Cartopia is Lardo een van de vele succesvolle food carts die een pand van ‘baksteen’ is geworden. Als u een smaakmakende, decadente sandwich wilt (met mortadella, mozzarella en kip) ga dan naar binnen. Probeer nog wat ruimte over te houden voor een dessert van de Hungry Heart Cupcakes kraam die daar ook te vinden is.

Cart Row

Deze kleine Cart Row pod aan de Central Eastside is het tehuis van de beroemde – en maagvullende – Big-Ass Sandwiches, waar de naamdragende sandwich bestaat uit een ciabatta gevuld met kalkoen, ham of rundvlees met erbovenop frieten en bechamelsaus. Cart Row heeft ook andere locaties zoals Potato Champion en Pyro Pizza die in de zomer op zaterdagen bier serveren.

Cartlandia

De beroemde Cartlandia ‘super pod’ is makkelijk te vinden vanaf de Springwater Corridor fietsroute en omvat onder andere een grote biertuin en bijna 30 verkooppunten, inclusief de mobiele bus van Voodoo Doughnut.

Tidbit Food Farm and Garden

Op Southeast Division Street, een van de favoriete straten van ‘foodies’,, is het niet verrassend dat deze nieuwe pod (in de zomer van 2014 geopend) de thuisbasis is van appetijtelijke nieuwe food carts en een aantal van de oude favorieten van de stad, zoals Love Belizean en Namu. Het is wellicht meer verrassend dat Tidbit Food Farm and Garden op zijn terrein een tuin en en groentenkraam heeft, je er boetiekjes zoals Lodekka (hiervoor te vinden in Noord Portland) vindt en een biertuin, en niet te vergeten een vuurput en regelmatig live muziek.

×