Food cart tours

Food cartBezoek en proef het lekkerste eten op vier wielen.

Wandel door het centrum en ontdek iets culinairs op elke hoek van de straat.

Lang voordat de food carts in Portland populair werden, had de stad al een reputatie van gedurfdheid als het op eten aankomt. Nu vrijwel elke lege parkeerplaats gebuikt kan worden voor innovatief stoepgebruik, vind je overal lekkernijen. Binnen de stadsgrenzen zijn er meer dan 600 kramen te vinden. Als je denkt dat je een gids nodig hebt om je weg te vinden in deze culinaire stad, dan heb je geluk: Portland heeft er genoeg!

Brett Burmeister houdt sinds 2008 alles bij over de food carts en geeft dagelijkse rondleidingen rond lunchtijd, op afspraak via Food Carts Portland. Hij vertelt over de geschiedenis van de food carts, de economische en politieke omstandigheden die voor de populariteit ervan zorgden en -natuurlijk – zijn er ook genoeg momenten om te proeven. Deze wandeling zit vol verhalen en lokale smaken.

Flavor Street van Portland Walking Tours geeft allerlei informatie, van hartige taarten tot sandwiches met varkensvlees, terwijl plaatselijke bewoners hun geheimen delen, tijdens deze tour op vrijdagen en zaterdagen om 13.00u. Je kunt je aansluiten als de twee uur durende wandeling eenmaal opgestart is, maar de groepsgrootte is beperkt dus het is gewenst dat je vooraf kaartjes koopt.

Eat Adventures Food Tours biedt de Portland Food Carts & Neighborhoods tour: een rondleiding door de verschillende buurten van de stad, met 6 stops langs de route. De wandeling duurt drie uur en is all-inclusive, je dient wel vooraf kaartjes te kopen.

Alle wandelingen beginnen in het centrum, het ideale startpunt voor bezoekers die op zoek zijn naar de lekkerste en meest innovatieve eetgelegenheden in de straten van Portland.


VERVOER

MAX light rail (tramlijn): Blauwe, Groene, Rode en Gele lijnen
TriMet bus: Meerdere lijnen
Portland Streetcar (tram): North-South, Central Loop lijnen

TRIMET TRIP PLANNER »

×