Fietstochten en huur van fietsen

Bike tourEen fietstocht in het centrum van Portland.

Huur een fiets of neem je eigen fiets mee en ontdek Portland op twee wielen.

Portland heeft meer dan 483 km (300 mijl) aan fietspaden, -routes en straten die zijn aangeduid als “fiets-boulevards”, Dit is een van de beste manieren om de stad te bezichtigen. Veel van deze fietsroutes lopen direct door het stadscentrum en langs populaire bezienswaardigheden, winkels en restaurants.

Wil je liever fietsen met een gids? Cycle Portland Bike Tours neemt je mee langs bruggen, brouwerijen en parken in Portland. Pedal Bike Tours gaat een stukje verder met niet alleen tours in de binnenstad, mar ook uitstapjes met een koffie- of vulkaan-thema en trips waarbij je op pad gaat door wijngaarden en langs de Columbia River Gorge. Beide bedrijven organiseren ook door jou zelf samengestelde reizen. Of huur een fiets en ga er zelf op uit. De noodzakelijke accessoires, zoals een pomp, helm, routekaart en een fietstas, zijn inbegrepen. Fietskaarten zijn ook verkrijgbaar in het Travel Portland Information Center bij het Pioneer Courthouse Square in het centrum of online. Op Ride Oregon Ride vind je ook routes die door gebruikers zelf zijn ingediend.

Groene borden en symbolen op de weg geven aan waar de meest populaire fietspaden in Portland te vinden zijn, waaronder de Waterfront Loop. Deze route van 5 km (3 mijl), gaat over beide oevers van de Willamette Rivier en steekt over via de Steel en Hawthorne bruggen die bijzonder fietsvriendelijk zijn. Duidelijk aangegeven borden langs deze route leiden je langs buurten waar je gemakkelijk kunt fietsen, maar ook naar het populaire Springwater Corridor Trail.

Mountainbikers kunnen hun geluk op bij het uitgebreide netwerk van ruige paden in het Forest Park. Dit is een stedelijke wildernis van 2087 hectares (5157 acres), slechts op 10 minuten afstand van het stadscentrum. Bij de Fat Tire Farm fietsenwinkel, te vinden bij het begin van de paden aan de noordwestelijk ingang op Thurman Street, kunnen bezoekers zowel gewone fietsen als mountainbikes huren.

×