48 uren in Portland

Children Playing in the Fountain at Jamison Square in the Pearl DistrictSpelende kinderen in de fontein op Jamison Square in het Pearl District.

Een tweedaagse wandeltocht in Portland neemt je mee langs boekwinkels, plaatselijke kunst, vredige tuinen, ambachtelijke bieren en heel veel heerlijk eten.

Maar twee dagen en zoveel te zien, dat is lastig voor veel reizigers. Gelukkig zijn alle belangrijke bezienswaardigheden makkelijk te bereiken en zij ze te vinden in het centrum. Haal het beste uit je rondreis in Stumptown met dit 48-uurs plan.

DAG 1: NOORDWEST WANDELING

Op dit avontuur verbrand je zeker een flink aantal calorieën, dus houd je niet in bij het ontbijt bij Bijou Cafe, een instituut in Portland dat al 35 jaar oesteromeletten en roereieren met tofoe voorschotelt. Hiervandaan is het slechts drie blokken lopen naar de Portland Saturday Market (ook geopend op zondag), waar artiesten lokale, handgemaakte goederen verkopen, waaronder sieraden, aardewerk en kleding. Wil je nog meer shoppen? Loop dan door naar West Burnside Street waar Powell’s City of Books te vinden is. Met 3500 verschillende afdelingen is dit de grootste onafhankelijke boekwinkel van de wereld. Als je genoeg hebt van het winkelen, ga je met een korte omweg naar het Old Town Chinatown district, waar de Lan Su Chinese Garden een compleet blok beslaat met zijn rustgevende Chinese tuinen. Hier kun je even helemaal ontspannen.

Hierna breng je een bezoek aan het Pearl District. Ooit was dit een industrieel gebied, maar nu vind je in deze buurt een scala aan boetieks, galeries, restaurants en cocktail-lounges. De reis gaat verder naar het noorden via Jamison Square naar BridgePort Brewing voor een lunch, een rondleiding in de brouwerij of gewoon voor wat hapjes. Een van de oudste micro-brouwerijen van Beervana is al sinds het begin van de 80-er jaren een vast onderdeel van deze buurt.

Hierna ga je te voet of met de tram naar het noordwesten van Portland. Northwest 23rd Avenue is een brede straat vol met bomen en een aantal van de meest stijlvolle winkels en eetgelegenheden. De straat is perfect om rustig te slenteren, maar ook om verleid te worden door de happy hour specials en dinermenu’s. De favorieten van de buurt zijn o.a. Olympic Provisions NW, waar heerlijke snacks te krijgen zijn zoals gefrituurde amandelen en gemarineerde olijven; Northwest 21st’s Paley’s Place wordt geleid door een erkende chef die gespecialiseerd is in Pacific Northwest gerechten; en Bamboo Sushi, waar de meest eco-vriendelijke Japanse gerechten worden geserveerd.

En dan is het eindelijk tijd voor avondentertainment. Vanaf Northwest Portland, is het een korte zuidwaartse wandeling naar Providence Park, het thuisveld van het Portland Timbers voetbalteam, of naar het oosten voor de Crystal Ballroom, waar regelmatig bands komen spelen en dance feesten worden georganiseerd. Als je voeten dan uiteindelijk aan rust toe zijn, dan is het tijd voor een film in de Living Room Theaters. Bekijk hier kunstfilms of populaire films terwijl je geniet van cocktails en snacks. Dit comfortabele filmhuis ligt dichtbij Powell’s en je kunt er zelfs je voeten heerlijk omhoog leggen voor de totale ontspanning.

DAG 2: NAAR DE TOP

Als je kinderen bij je hebt (of zelf nog een kind wil zijn), ga je over de Hawthorne Bridge naar het OMSI, waar je verbeelding wordt aangewakkerd met interactieve tentoonstellingen en een oude onderzeeër. Als alternatief, wandel je naar het centrum waar het Portland Art Museum te vinden is, met Native Indian, modern en contemporary art. Het museum is sinds 1892 een inspiratie voor de bezoekers. Nadat je hersenen aan het werk zijn geweest, begint je maag wellicht te knorren. Ga naar het Alder-plein met food carts voor de lunch. Bij dit aanzienlijke stadsblok vind je meer dan 60 mobiele eetgelegenheden, waarondereclectische gerechten uit landen zoals Ethiopië, India en Thailand, evenals zelfgemaakte sandwiches en barbecues waarbij je de vingers aflikt.

Breng de middag door in Washington Park, waar op 70 hectare (160 acres) veel geweldige bezienswaardigheden te vinden zijn. De makkelijkste manier is om de MAX naar de westkant van het park te nemen, waar het World Forestry Center, Portland Children’s Museum en de Oregon Zoo samen zo educatief zijn dat de kinderen deze dag nooit zullen vergeten. De oostkant van het park bereik je te voet of met de bus vanaf het centrum van Portland. Daar vind je de vredige International Rose Test Garden en verbazingwekkende Portland Japanese Garden. Beide tuinen zijn tot in de puntjes onderhouden en zijn perfect voor een rustgevend moment en prachtige uitzichten op de skyline.

Voor nog meer adembenemende uitzichten ga je terug naar het centrum voor een diner bij de Portland City Grill of Departure. Of bezoek Higgins Restaurant of Clyde Common, waar men zich richt op heerlijke lokale gerechten en uitstekend samengestelde cocktails. Zorg er wel voor dat je ruimte over houdt voor een dessert bij Voodoo Doughnut. Deze kleurrijke en met suiker bedekte lekkernijen zijn 24 uur per dag verkrijgbaar, dus hun winkel in de Old Town is een perfecte beëindiging van de 48 uur durende trip in deze onnavolgbare stad.

×