Excursies in Portland

willamette2324Met de Portland Spirit kun je rondvaren op de Willamette Rivier.

Leer Portland kennen via rondleidingen, boot-, vlieg- of fietstours.

Je kunt in- en uitstappen bij elk van de 12 bushaltes van de Big Pink Sightseeing Trolley Tour, waaronder het Pioneer Courthouse Square, de Rose Garden en het Pearl District. De trolley stopt er elk uur, dus u heeft voldoende tijd om rond te kijken en te genieten. Dagpassen kosten $32 voor volwassenen en $16 voor kinderen van 6 tot 12. Kinderen van 5 jaar en jonger reizen gratis.

Met de Portland Spirit kun je de stad bekijken vanaf het water tijdens een van de vele excursies, van een brunch-, lunch- of dinercruise tot aan kindervriendelijke reizen of ‘gewoon’ een rondvaart. Prijzen en openingstijden variëren. Te weinig tijd? Tijdens de een of twee uur durende rondvaart met de Willamette Jet Boats bekijk je alle attracties. De open boot met 130 zitplaatsen geeft de passagiers een prachtige blik op Bridgetown.

Voor een overzicht van de stad en zijn omgeving kun je opstijgen met Konect Aviation helikopter-tours. Hiermee vlieg je die een uur lang over Portland, de wijngaarden en het Evergreen Aviation & Space Museum (luchtvaart- en ruimtemuseum).

WANDELtours

Met zijn compacte stratenblokken en vele bezienswaardigheden is Portland een van de beste steden om te bewandelen. Met Portland Walking Tours ben je aan het juiste adres. Er worden zeven verschillende rondleidingen aangeboden (zoals “Best of Portland” en “Underground Portland”), waarmee alle kanten van de stad aan de orde komen, voor verschillende prijzen en op diverse tijden.

De Secrets of Portlandia Free Walking Tour (Geheimen van Portlandia) duikt diep in de popcultuur van de stad met verassende elementen. De gastheer Erik Kennon vertalt alles wat hij weet over Stumptown. Reserveren is niet nodig, je vind hem rond 11.00u in zijn groene shirt bij het Pioneer Courthouse, elke dag, met regen of zonneschijn (echt waar!).

Om echt de smaak te kunnen proeven van Portland neem je deelaan de Forktown Food Tours. Wandelen en proeven bij restaurants, eetkraampjes, markten en bakkerijen in een aantal van de meest smaakmakende districten van de stad: Downtown (Stadscentrum) en het Pearl District (woensdag), Downtown en de Farmers Market (zaterdag), Northwest Alphabet District (vrijdag) en de North Mississippi Ave (donderdag, zaterdag en zondag).

Meer over de wandeltours >>

FIETSTOurs

Als eerste grote stad in de VS is Portland bekroond als Fietsvriendelijke Gemeenschap op Platina-niveau. De stad is perfect voor een ontdekkingstocht op de fiets, met verschillende fietstours. De Cycle Portland Bike Tours nemen de fietsers mee in de verschillende buurten of op een rondleding langs de brouwerijen in de stad. Of ga mee met een van de Pedal Bike Tours om de lokale hotspots, wijnvelden, bergen en de kust te ontdekken..

Meer over de fietstours >>

ZELF EROP UIT

Voor $20, ontvang je het Distillery Row Passport waarmee je korting krijgt bij vijf Eastside destilleerderijen en een plattegrond voor een wandelroute. Ook krijg je hiermee kortingen bij meer dan 50 nabije gelegen ‘hot spots’, zoals bars en restaurants.

×