De hotspots van Portland

Portland Japanese GardenDe Japanse tuin van Portland wordt gezien als de meest authentieke, buiten Japan.

De hotspots van Portland variëren van tuinen en musea tot aan winkels met koffie, donuts en boeken.

Photo courtesy of Portland Japanese Garden and Denise Bober.

De hotspots van Portland variëren van tuinen en musea tot aan (belastingvrije) winkels met koffie, donuts en boeken. Hieronder vind je een aantal van de meest noemenswaardige.

Powell’s city of books

Ooit begon Powells als een klein winkeltje in 1971, maar tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een kenmerkende attractie in Portland en een van de meest geweldige boekenwinkels in de wereld. Het pand strekt zich uit over een compleet stratenblok en Powell’s City of Books omvat nu meer dan 1,5 miljoen boeken in 3.500 verschillende afdelingen. Haal een lekker bakje koffie in de koffieshop van de winkel, pak een plattegrond voor de negen kleurgecodeerde kamers en je bent de hele dag zoet in de grootste winkel met nieuwe en gebruikte boeken die op aarde te vinden is.

Open van 9.00u tot 23.00u, 365 dagen per jaar; gratis.

Lan su chinese garden

Lan Su Chinese Garden bloeit het hele jaar door en is gebouwd in de authentieke stijl van de Ming Dynastie. Overdekte paden, bruggen en paviljoenen vormen samen met het weelderig beplante landschap de omlijsting van een pittoresk meertje in deze stedelijke oase, die door artiesten uit Suzhou (de zusterstad van Portland in China) werd aangelegd. Openbare rondleidingen en wandelingen met audio zijn beschikbaar en in het theehuis van de tuinen zijn lichte snacks en traditionele theeën te verkrijgen. Er worden vele evenementen georganiseerd in Lan Su, waaronder een tweeweekse viering van het Chinese Nieuwjaar en concerten in de zomer.

Dagelijks geopend; entreegeld wordt in rekening gebracht.

PORTLAND saturday market

Geniet van deze karakteristieke belevenis, want de Portland Saturday Market is de grootste, wekelijkse openluchtmarkt met kunst en ambachtelijke artikelen in de staat Oregon. Je kunt er heerlijk wandelen langs de rijen met kramen, vol unieke creaties die verkocht worden door de mensen die ze maken of genieten van live muziek en de internationale snacks. De markt bevindt zich in Waterfont Park, bij het Skidmore Fountain MAX station. Bij een aankoop van $25 ontvang je een gratis kaartje voor TriMet (openbaar vervoer) of voor twee uur parkeren in elke Smart Park parkeergarage.

Van maart tot 24 december altijd open ongeacht het weer, op zaterdagen van 10.00u tot 17.00u en zondagen van 11.00u tot 16.30u; gratis.

STUMPTOWN coffee

In 1999 werd Stumptown Coffee meteen de nummer één voor cafeïneliefhebbers in Portland. Het begon allemaal als een enkele branderij op Southeast Division Street, maar breidde zich heel snel uit naar de rest van Portland, en recentelijk, ook naar New York City en Seattle. Voor Stumptown is directe handel van groot belang en ze brengen de verschillende smaakprofielen van de koffiesoorten steeds weer onder de aandacht. Het duurt misschien wat langer om een koffie verkeerd te krijgen bij Stumptown dan bij Starbucks, maar de prachtige ‘latte art’ (kunst met melkschuim) en zeer zeker de bijzonder kenmerkende Portland ‘vibe’, maken dat echt wel goed.

OREGON zoo

In de Oregon Zoo kun je de hele wereld rondreizen in een enkele middag, waarbij je meer dan 2.000 dieren kunt bekijken die overal vandaan komen, van de agoeti (een knaagdier uit het regenwoud) tot aan een zebra. Deze dierentuin gericht op natuurbescherming is bekend om zijn kweekprogramma voor Aziatische olifanten.

De dierentuin bevindt zich in Washington Park, vijf minuten vanaf het stadscentrum op Highway 26 West, of circa 10 minuten met de MAX light rail (tram) (neem de Blauwe of de Rode lijn en stap uit bij Washington Park).

Dagelijks geopend, behalve op 25 december; entreegeld wordt in rekening gebracht. Op elke tweede dinsdag van de maand is er toegang met korting ($4). Je kunt $1.50 korting krijgen op de normale toegang als je een tram- of buskaartje laat zien.

PITTOCK MANSION

Hoog op de westelijke heuvels van Portland, torent Pittock Mansion meer dan 310 meter (1.000 voet) uit boven de skyline van de stad. Als symbool van de dramatische transformatie van Portland van een klein houthakkersdorp naar een bedrijvige, drukke stad, heeft dit meer dan 100 jaar oude gebouw een opmerkelijke architectuur. Met zijn schilderijachtige uitzichten op de rivieren, bossen, bruggen en bergtoppen – evenals de 23 kamers gevuld met schatten – is er geen andere plek in de stad die een meer adembenemende blik biedt of meer inzicht levert op het verleden van Portland.

Dagelijks geopend; entreegeld wordt in rekening gebracht.

OREGON MUSEUM of science and industry (OMSI)

Als een van de meest vooraanstaande wetenschapsmusea van het land, is het OMSI gevuld met meer dan 20.000 vierkante meter (219,000 square feet) plezier voor uw hersenen. Vijf enorme hallen brengen de wetenschap tot leven met honderden interactieve tentoonstellingen. Je kunt een aardbeving ervaren, deelnemen aan live-demonstraties van labs, een film zien in het Empirical Theater, het universum onderzoeken in een planetarium van wereldklassen en zelfs rondlopen in een echte onderzeeboot. Het museum bevindt zich op de oostelijke oever van de Willamette rivier.

Dagelijks geopend; entreegeld wordt in rekening gebracht.

PORTLAND farmers market

De Portland Farmers Market wordt door iedereen gezien als een van de beste groente- en fruitmarkten van de wereld. Van de lente tot aan de herfst worden er acht wekelijkse markten georganiseerd. Naast alle verse groenten en fruit is de markt ook de beste plek om bereid voedsel te kopen, evenals kazen, vlees, bloemen en nog veel meer.

De grootste markt wordt op zaterdag gehouden in de South Park Blocks van de Portland State University, van maart tot december. Op maandag gaat de markt naar het Pioneer Courthouse Square (juni – september) en de woensdagmarkt is te vinden in de South Park Blocks van het Culturele District (mei – oktober).

VOODOO DOUGHNUT

In het populaire uitgaansdistrict Old Town vind je Voodoo Doughnut, een van de meest ongewone en heerlijke culinaire bestemmingen in de stad. De donuts zijn voorzien van de meest creatieve ingrediënten zoals bacon, Captain Crunch (ontbijtcereal) en Oreo’s (chocolade-crème koekjes), en ze zijn niet alleen leuk om te zien maar ook heerlijk om op te eten. Plaatselijke bewoners en bezoekers staan 24 uur per dag in de rij om wellicht de meest innovatieve donuts in de wereld te kunnen kopen. Zo zou het best kunnen zijn dat je schattige gezichtjes met baarden op uw voedsel zult vinden (die verdacht veel lijken op de jonge mannen met baarden die overal in Portland rondfietsen).

Iedere dag open, dag en nacht. Twee locaties.

INTERNATIONAL rose test garden

Portland’s International Rose Test Garden is de oudste, dagelijks geopende, publieke rozentuin in de Verenigde Staten. Elk jaar komen duizenden bezoekers van de hele wereld om de rozen te bezichtigen en hun geuren op te nemen. De spectaculaire verschijning van de meer dan 10.000 rozen in de tuinen, maken dit de meest opmerkelijke en kenmerkende bezienswaardigheid in de stad. De tuinen bevinden zich in Washington Park. De beste maanden om de rozen te bekijken zijn mei tot september.

Dagelijks geopend; gratis.

PORTLAND ART museum

Beoordeel voor uzelf waarom dit oudste museum in het noordwesten, het Portland Art Museum, internationaal beroemd is om zijn opwindende beleving van de kunst. Het museum is te vinden in het culturele district van het stadscentrum en op de museumcampus vind je niet alleen een beeldentuin, maar ook historische interieurs. Ga op reis door de geschiedenis en de wereld rond via de magnifieke permanente collectiegalerijen (waarin een zeer uitgebreide verzameling Indianenkunst te zien is, zes verdiepingen met moderne kunst en speciale tentoonstellingen). Elke zondag worden activiteiten georganiseerd voor families.

Open van dinsdag tot zondag; entreegeld wordt in rekening gebracht. Kinderen van 17 jaar en jonger mogen gratis naar binnen. Op elke vierde vrijdag van de maand van 17.00u – 20.00u is er gratis toegang. Op verschillende momenten gedurende het jaar is het museum ook gratis toegankelijk voor speciale familieprogramma’s; kijk op de kalender om te zien wanneer.

PORTLAND Japanese garden

In de schilderachtige heuvels boven Washington Park, is de Japanse tuin een rustpunt van kalme schoonheid die als een van de meest authentieke Japanse tuinen buiten Japan worden aangemerkt. Gelegen op 2,2 hectare (5.5 acres) omvatten de tuinen vijf uiteenlopende stijlen, met daarin een authentiek Japans theehuis, rondslingerende riviertjes, beschutte wandelpaden en een onovertroffen uitzicht op Mount Hood. Rondleidingen zijn inbegrepen in het entreegeld.

Dagelijks geopend; entreegeld wordt in rekening gebracht.

×