Cider in Portland

rev nats hard cider – geoff kaiserNat West achter de bar in Reverend Nat's Cidery & Public Taproom.

Cider (de alcoholhoudende variant) wordt ook in Portland gemaakt en men is daar zeer enthousiast over.

Geoff Kaiser via Flickr

Portland staat natuurlijk bekend om haar vele brouwerijen, meer dan elk andere stad ter wereld. Daarnaast om de onvoorstelbare verrukkelijke wijnen in de nabije Willamette Valley en de vele ambachtelijke destilleerderijen. De laatste trend is de alcoholische cider.

Omdat cider gemaakt wordt van gefermenteerde appels, hebben de cidermakers van Oregon voldoende ruwe materialen uit de omliggende appelproductie regio’s en het naastgelegen Washington.. De techniek van het maken van cider is nauw verbonden aan de techniek die gebruikt wordt door wijnproducenten en bierbrouwers, zoals het gebruik van eiken vaten om het brouwsel te rijpen of het toevoegen van hop om de bitterheid te verhogen. Dit alles maakt het een perfecte match voor Portland.

Sommige bedrijven uit Portland, zoals Bushwhacker Cider, gaan een stapje verder dan de traditionele aanpak en gebruiken vaten die voor gin of whisky werden gebruikt om een aantal soorten cider te rijpen, naast nog een paar andere onorthodoxe technieken. Anderen zoals Portland Cider Company, richten zich meer op de traditionele semi-zoete en droge ciders. Reverend Nat’s Cidery maakt een traditioneel droge en bijna-droge cider, maar is ook bekend om zijn niet-traditionele ciders zoals de Hibiscus Hymnal, waarin hibiscus, framboos en een Tjechische gist worden gebruikt die ook vaak in de Pilsnerbieren wordt toegepast.

Naast deze nieuwe cidermakers, wordt ook cider van andere Oregon cider-makers zoals Wandering Aengus, EZ Orchards en Blue Mountain in de stad op de tap of in flessen verkocht. Het is niet ongewoon om een aantal ciders te zien naast de vele ambachtelijke bieren in veel van de tapkamers en specialiteitenwinkels in de stad, inclusief favorieten zoals Apex en Saraveza.

×