Nederlands

“Vergeet New York. Vergeet Orlando. En vergeet Los Angeles. Plan je een reis naar de VS, ga dan naar Portland in Oregon.”

— Paul Römer, hoofdredacteur National Geographic Traveler Nederland

10 redenen om Portland te bezoeken

 1. Taxfree shoppen
  Van de grote namen als Nike en Columbia Sportswear tot de open-air Portland Saturday Market en trendy boetiekjes; al je aankopen zijn zonder btw.
 2. Heerlijk en gezond eten
  Portlands bekende street food scene bevat onder meer de boer-tot-bord-keuken van deze regio. Bezoek een van de vele boerenmarkten en bereid je voor op een verwennerij van je smaakpapillen.
 3. Heerlijk drinken
  Met fantastische wijnen, ambachtelijke bieren, gestookte alcohol, third wave coffee en lokaal samengestelde thee, is jouw drank naar keuze altijd in de buurt wanneer je in Portland bent. Cheers!
 4. Dit is Beervana
  Hadden we bier al genoemd? Portland is de thuisbasis van meer dan 65 brouwerijen (meer dan in elke andere stad ter wereld) en leuke bierfestivals die het gehele jaar door plaatsvinden.
 5. 365 dagen gevuld met boeken
  Powell’s City of Books neemt een heel huizenblok in beslag en is meer dan een leuke boekenwinkel. Het is Portland in het klein, vol met slimme en uiteenlopende aanbiedingen, gepassioneerde mensen en een eigen koffieshop.
 6. Natuur in de stad
  Begin bij de authentieke Chinese of Japanse tuinen en ga dan door naar het International Rose Test Garden, wandel langs Waterfront Park of hike over de Wildwood Trail in het grootste stadspark van de Verenigde Staten.
 7. Prachtige staat
  Een overvloed aan natuurlijke bezienswaardigheden zijn op minder dan twee uur afstand, welke kant je ook opgaat. Geniet van vulkanische bergen waarop het hele jaar door sneeuw ligt, meer dan 75 watervallen, de ruwe Oregon Coast en veel meer.
 8. Plezier voor de hele familie
  Doe actief bij het Oregon Museum of Science and Industry (OMSI), bezoek een babyolifant in de Oregon Zoo en heb de tijd van je leven in het Portland Children’s Museum.
 9. Cultuur op elke hoek
  Onze wijken, podia en muziekgelegenheden barsten van de creatieve energie. Geniet van levendige kunstroutes, het oudste kunstmuseum van de westkust en vele onafhankelijke galeries.
 10. Makkelijk te ontdekken
  Portland is een makkelijk bewandelbare stad, maar je hebt meer opties. Ontdek de stad met bijvoorbeeld de fiets, (snel) tram, bus, (fiets) taxi, Uber of Lyft.

Portland Bezoekers Guide

Reisgids Portland (Engels PDF)

×