Nederlands

Portland Skyline bei NachtPortland skyline 's nachts met Mount Hood.

Van natuurschoon tot aan cultuur en gastronomie, deze onweerstaanbare groene regio is de essentie van de Pacific Northwest.

Portland Bezoekers Guide

Reisgids Portland (Engels PDF)

10 redenen om Portland, Oregon te bezoeken

  1. Portland = leuk. Er is in Portland van alles te doen. Je kunt er verschillende musea bezoeken zoals: het ‘Oregon Museum of Science and Industry’ (museum van de wetenschap en industrie) en het ‘Portland Art Museum’ (Portland kunstmuseum). Ook beschikt Portland over mooie tuinen, zoals de ‘Rose Garden’ (Rozentuin), ‘Japanese Garden’ (Japanse Tuin) en de ‘Chinese Garden’ (Chinese tuin). Je kunt de stad verkennen per boot, per fiets of via één van de wandelroutes. Daarnaast biedt Portland de mogelijkheid om heerlijk te winkelen om vervolgens ergens neer te strijken in één van de leuke eettentjes. In de avond bruist het in Portland van de verschillende clubs en restaurants, keuze te over. Kortom; in deze stad kun je je goed vermaken!
  2. Bruisend Nachtleven. Portland heeft een groot en gevarieerd aanbod op cultureel gebied. Je kunt genieten van verschillende muziekstijlen; van jazz tot aan klassiek en van indie tot aan Folk. De barretjes en discotheken zijn gekenmerkt met een lokale ‘touch’. De hapjes en drankjes zijn vaak bereid met lokale producten en wijn en bier is meestal in huis gebrouwen.
  3. Toegangspoort tot outdooractiviteiten. Of je nuliever Mount Hood verkent, de watervallen bezichtigt bij de Columbia River Gorge, gaat mountainbiken door de bossen, een bezoek brengt aan de wijngaarden van Willamette Valley of een baantje loopt op één van de golfbanen aan de kust van Oregon, al deze activiteiten zijn bereikbaar binnen twee uur rijden vanaf Portland.
  4. Natuur in de stad. Portland beschikt over bijna 15.000 hectare aan natuur, de stad heeft dan ook 288 stadsparken. Voor de echte beleving van de natuur is het mogelijk om een fiets te huren, te kajakken op één van de rivieren of een mooie wandeling te maken.
  5. Tax free. In Portland kun je helemaal los gaan op het gebied van winkelen. De hele staat is namelijk tax free! De stad heeft een grote diversiteit aan winkels, waaronder de bekende merkwinkels, schattige boetiekjes en diverse galerieën.
  6. Europees stadsgevoel. Het centrum van Portland is omringd door openbare pleinen en perkjes. De stad is goed te belopen en is populair als woon- en werkstad. Ook bezit Portland over unieke buurten die gekenmerkt worden door lokale restaurants, boetiekjes en bedrijven. Vanuit het centrum kun je gemakkelijk naar elk ander interessant gedeelte van de stad zoals de ‘Old Town’, het ‘Pearl District’ en ‘Nob Hill’. Portland is voorzien van een modern openbaar vervoer netwerk en ook zijn er diverse fietsmogelijkheden binnen Portland.
  7. Bekroonde ‘dining-scene’. Portland staat bekend om haar eetgelegenheden. De koks gebruiken voor de bereiding van hun specialiteiten enkel lokale, verse en duurzame producten. In Portland vind je allerlei soorten eettentjes, van Voodoo Donuts tot aan chique restaurants. Ook zijn er diverse boerenmarkten, wijngaarden en brouwerijen.
  8. Het openbaar vervoer in Portland is zeer modern. Er zijn tramverbindingen, mooie bruggen en het centrum is uitstekend toegankelijk voor voetgangers. Je kunt Portland gemakkelijk verkennen zonder auto. Probeer eens de fiets!
  9. Vriendelijke bevolking. De inwoners van Portland zijn altijd bereid om je te helpen met het wijzen van de weg of het geven van tips. Het komt zelfs voor dat ze je begeleiden naar de plaats van bestemming. De inwoners laten vol trots hun Portland zien aan toeristen!
  10. Recyclen is een belangrijk aspect voor de inwoners van Portland. Het aantal mensen dat de fiets pakt in plaats van de auto ligt hoog ten opzichte van de rest van het land. Daarnaast zijn de inwoners erg betrokken met het milieu en het behoud van de natuurlijke wonderen waarmee Portland wordt omringd. Portland wordt veel gezien als een ‘modelstad’; de inwoners delen graag hun aanpak met anderen.
×